Glas Javnosti

KADAR IZ FILMA 'OBDUKCIJA VANZEMALJCA' SE PRODAJE, a početna cena je MILION DOLARA!

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Film “Obdukcija vanzemaljca” snimljen je 1947. godine, a kadar iz filma prodaje se u obliku nezamenjivog tokena (NFT). Početna cena je milion dolara.

Film od 17 minuta prikazuje epilog, navodnog, rušenja NLO u Rozvelu, kao i humanoidnu figuru na operacionom stolu.

Nepoznati osobe, obučene u bele uniforme, stoje pored figure koja ima veliku ranu na desnoj nozi.

Preduzetnik Rej Santili, vlasnik filma, tvrdi da je njegov sadržaj potvrdila Centralna obaveštajna služba (CIA), prenosi Daily Mail. 

On je nabavio film 1992. godine od penzionisanog kamermana američke vojske, stoji u saopštenju aukcijske kuće Rarible.  Rarible.

– Živim sa ovim filmom i pričom koja ga okružuje 30 godina. Kada sam prvi put video dokumente CIA s njihovom verifikacijom događaja u Rozvelu i filma o obdukciji, pao mi je teret s leđa – kazao je Santili.


Fox televizija je 1995. emitovala dokumentarni film “Alien Autopsy: Fact or Fiction”, u sklopu kojeg je prikazan i kontroverzni Santilijev materijal.

Jedanaest godina kasnije, preduzimač je priznao da je sadržaj zapravo rekonstrukcija događaja iz 1947, a da je svega nekoliko kadrova autentično. Nije otkrio i kojih.

Dodatnu pometnju izazvao je majstor za specijalne efekte Džon Humpfri, koji tvrdi da je napravio “vanzemaljca” iz filma, kao i da glumi jednog od “patologa” u belim uniformama, prenosi Live Science. 

Obrt ponovo stiže 2001, kada je američki milijarder Robert Bigelou došao u posed memoranduma iz arhiva bivšeg astronauta Edgara Mičela.

U njemu se, navodno, raspravlja da naučnik CIA, po imenu Kit Grin, ističe da su film i telo vanzemaljca autentični.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR