Glas Javnosti

JUTJUB POJAČAO REKLAME: Popularna mreža razbesnela mnoge korisnike novim reklamnim modelom

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Korisnici će morati da sačekaju 30 sekundi pre nego što budu mogli da gledaju video.

Ukoliko ste nedavno primetili da vam YouTube prikazuje pet reklama umesto dve pre početka videa, niste jedini - platforma aktivno testira ovaj model.

YouTube je do sada, pre početka videa, svojim korisnicima koji ne plaćaju pretplatu prikazivao dve reklame koje se ne mogu preskočiti. Oni kojima ovo smeta su pronalazili načine da u potpunosti zaobiđu reklame, ali deluje da se većina navikla na ovaj model. Ipak, čini se da je pet reklama iznerviralo mnoge, jer je sada veliki broj korisnika iskoristio Twitter da izrazi svoje nezadovoljstvo.

Ove žalbe nisu prošle neopaženo, te je i sam YouTube morao da odgovori na njih. Platforma je tvitovala da se to neće desiti na svim videima i da reklame neće biti duge - šest sekundi i ne više od toga. Dakle, ukoliko pre nekog videa bude pušteno pet reklama, korisnici će morati da sačekaju 30 sekundi kako bi mogli da gledaju ono što žele.

Kako blokirati YouTube reklame?

Ukoliko želite da blokirate reklame, jedan od načina jeste da se pretplatite na YouTube Premium, što će ukloniti sve reklame sa vašeg naloga na do 10 uređaja.

Ipak, ukoliko ne želite da platite, uvek možete koristiti adblock dodatak za svoj pregledač na računaru (preporučujemo uBlock Origin), a ukoliko koristite Android telefon, možete instalirati NewPipe ili YouTube Vanced aplikaciju.

Takođe, ukoliko primarno koristite YouTube za slušanje muzike, YMusic je bila i ostala najbolja aplikacija za Android uređaje - štedi internet i omogućava reprodukciju kada je ekran isključen. Za uređaje koji pokreću iOS, preporučujemo Musi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR