Glas Javnosti

Instagram i Fejsbuk pooštravaju mere korišćenja aplikacija za tinejdžere

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Ovaj potez će otežati tinejdžerima da naiđu na sadržaje kao što su samoubistvo, samopovređivanje i poremećaji u ishrani kada koriste funkcije poput pretrage i istraživanja na Instagramu

Meta je rekla da će sakriti osetljiviji sadržaj od tinejdžera na Instagramu i Fejsbuku usred globalnog pritiska regulatora na giganta društvenih medija da zaštiti decu od štetnog sadržaja na svojim aplikacijama.


Ovaj potez će otežati tinejdžerima da naiđu na sadržaje kao što su samoubistvo, samopovređivanje i poremećaji u ishrani kada koriste funkcije poput pretrage i istraživanja na Instagramu, rekla je Meta.

Kako dalje navodi Meta, svi tinejdžerski nalozi će podrazumevano biti pod najrestriktivnijim postavkama kontrole sadržaja na Instagramu i Fejsbuku, a dodatne pretrage će takođe biti ograničene na Instagramu.


„Želimo da tinejdžeri imaju sigurno iskustvo i siguran doživljaj u našim aplikacijama koje odgovara njihovom uzrastu. Stoga danas najavljujemo dodatne zaštite koje se fokusiraju na tipove sadržaja sa kojima se tinejdžeri svakodnevno susreću na Instagramu i Fejsbuku“, rekli su oni.

Čak i ako tinejdžer prati nalog koji objavljuje osetljive teme i sadržaj, te objave će biti uklonjene iz njihove pretrage, navodi se na Metinom blogu. Kompanija je saopštila da će mere, za koje se očekuje da će biti uvedene u narednim nedeljama, pomoći da se pruži iskustvo koje je „prikladnije uzrastu“.


Inače, Meta je pod pritiskom u SAD i Evropi zbog navoda da njene aplikacije izazivaju zavisnost i da su pomogle u podsticanju krize mentalnog zdravlja mladih. Zbog toga se kompanija odlučila na ovaj korak

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti


Glas javnosti/U01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR