Glas Javnosti

Instagram dopustio dodavanje fotografija sa računara

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Instagram sada dozvoljava mogućnost da objavljujete fotografije sa računara. Ovo je prekretnica, jer je ovo prvi put da je popularni servis za šerovanje fotografija zvanično dozvolio postovanje iz izvora van mobilnih uređaja, navodi Petapixel.

Kompanija je zvanično potvrdila ovaj potez navodeći da je prvo bio omogućen dijelu korisnika, a svim korisnicima predstojećih nedelja i mjeseci. 

 - Znamo da mnogi ljudi pristupaju Instagramu sa svojih računara. Da bismo poboljšali to iskustvo, testiramo mogućnost kreiranja posta na Instagramu sa desktop brauzera – naveli su u ovoj kompaniji

Planove Instagrama da prošire postovanje sa desktopa uočio je developer Alesandro Paluci, dok je kompanija još uvijek testirala planove. Od ove nedelje, međutim, mnogi korisnici navode da sada vide “dugme” za stvaranje novog posta na desktopu vebsajta i da sada mogu da kreiraju postove koristeći novi sistem.

Ako je postovanje sa desktopa moguće za vaš nalog, naći ćete novu “dodaj” ikonicu na vrhu između ikonica za “direktnu poruku” i “istraživanje”. Kada prevučete i pustite fotografiju u “create box” (ili izaberete fajl uz pomoć dugme “browse”) imaćete priliku da kropujete fotografiju i editujete je pre objavljivanja, prenosi srpskacafe

Ovaj najnoviji potez približava Instagram još više Facebooku (roditeljskoj kompaniji) u dizajnu. Objavljivanje sa desktopa dugo se čekalo, pa je bilo samo pitanje vremena kada će biti lansirano.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR