Glas Javnosti

HALUCINACIJOM PROTIV VARALICA: Popularna pucačina napravila sistem koji napada igrače koji pokušavaju da varaju (VIDEO)

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Call of Duty je smislio način kako da varalicama odvrati od korišćenja nedozvoljenih alatki.

Call of Duty franšiza već godinama muku muči sa igračima koji ne žele da igraju po pravilima, već na sve načine pokušavaju da steknu nepoštenu prednost u odnosu na ostale. Otkriti "čitere" nije uvek lak zadatak, pa čak i kada developeri onesposobe alatku koju varalice koriste u ovoj igri mačke i miša, vrlo brzo se pojavi nešto novo. Međutim, Activision sada misli da je pronašao pravi način kako da ovakvo ponašanje zaustavi - pomoću halucinacija.

Kada sistem detektuje ili posumnja da neko vara u igri, ta osoba će početi da vidi "halucinacije", odnosno klonove pravih igrača u meču, tvrdi tim zadužen za borbu sa "čiterima". Ove halucinacije se kreću, izgledaju i ponašaju kao da njima upravlja čovek, a sve kako bi prevarili one koji koriste nedozvoljene radnje da pomisle da su naišli na neprijatelja.

Kako je dalje objašnjeno, varalice neće moći da primete razliku između halucinacije i pravog igrača na prvi pogled, a čak i ako koriste softver za gledanje kroz zidove, ovi klonovi odašilju iste skrivene informacije kao pravi igrači.

Novi način za sprečavanje nepoštenih radnji stiže u Modern Warfare II i Warzone 2.0 naslove. Ostali igrači u meču neće moći da vide ove halucinacije, već samo oni za koje se posumnja da varaju. Dakle, ako tokom meča primetite da neko puca u prazno, sada znate i zašto.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR