Glas Javnosti

Gugl nastavlja sa gašenjem aplikacija: Evo koja je na listi

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Google Podcasts aplikacija biće ugašena do kraja juna 2024. godine.

Gašenje servisa i aplikacija nije strano kompaniji Google, a na internetu se čak mogu pronaći sajtovi koji prate broj proizvoda koje je tehnološki gigant "ubio". Naravno, kompanija se ne zaustavlja - sledeća u redu za gašenje je Google Podcasts aplikacija.

Uprkos tome što je preuzeta više od 500 miliona puta, popularna aplikacija za slušanje podcast-a nedavno je ugašena u SAD, a Google je sada na svojoj stranici podrške objavio da je ista sudbina čeka i u ostatku sveta.


Iz Google-a kažu da će "korisnici izvan Sjedinjenih Američkih Država moći će da koriste Google Podcasts do druge polovine juna 2024. godine". Ukoliko ste i vi među njima, bitno je da znate da postoji rok do kojeg će biti moguće sačuvati listu podcast-a na koje ste pretplaćeni: "Svi korisnici globalno mogu da izvezu svoje Google Podcast pretplate do 29. jula 2024."

Razlog gašenja popularnog servisa je implementacija podcast-a u YouTube Music aplikaciji, pa ne čudi da Google sada poziva sve korisnike da pređu na novo rešenje. Ukoliko želite da to učinite, a da zadržite podcast-e na koje ste pretplaćeni, ovo su koraci koje je neophodno da ispratite:

  1. Otvorite Google Podcasts aplikaciju
  2. Dodirnite "Export supscriptions" na vrhu ekrana
  3. Izaberite opciju "Export to YouTube Music", a zatim tapnite na "Export" dugme
  4. U YouTube Music aplikacijaciji potvrdite prenos dodirom na "Transfer"


Glas javnosti/SL

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR