Glas Javnosti

Gugl gasi još jednu uslugu, kažu nije dovoljno popularna

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Google nije odredio tačan datum ukidanja usluge, ali je najavljeno da će se to postepeno dešavati tokom ove godine.

Google One VPN, dodatna usluga za pretplatnike Google One, prestaje sa radom zbog nedovoljnog interesovanja korisnika. Ova usluga, lansirana 2020. godine, bila je namenjena pružanju veće sigurnosti i privatnosti na internetu za korisnike koji plaćaju dodatni prostor na Google cloud platformama kao što su Gmail, Drive i Google Photos.

Iako je prvobitno VPN bio dostupan samo u skupljem paketu sa 2TB prostora, kasnije je postao dostupan za sve nivoe pretplate, uključujući i najjeftiniji plan od 2 dolara mesečno. Uprkos ovim promenama, VPN nije uspeo da privuče dovoljno korisnika, što je dovelo do odluke o njegovom ukidanju.


Prema izvorima, postoje još dva VPN proizvoda pod okriljem Google-a: Pixel VPN i Google Fi VPN, koji ostaju u funkciji. Pixel VPN je integrisan sa Pixel telefonima, dok je Google Fi VPN ekskluzivan za korisnike Google Fi usluge na Androidu i iOS-u.

Google nije odredio tačan datum ukidanja usluge, ali je najavljeno da će VPN biti postepeno ugašen tokom 2024. godine. Kao razlog za gašenje usluge, iz Google-a navode da "ljudi jednostavno nisu koristili [VPN]", kao i da je Windows klijent bio previše problematičan, što je otežalo njegovo održavanje.

Ova odluka predstavlja još jedan u nizu poteza Google-a kojim se smanjuje spektar ponuđenih usluga, fokusirajući se na ono što korisnici najviše koriste i cene.

Glas javnosti T02S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR