Glas Javnosti

Google Maps revolucija: Nove AI funkcije transformišu pretragu restorana

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Google Maps kontinuirano unapređuje svoje funkcionalnosti, a najnovije ažuriranje donosi značajne inovacije koje će obogatiti iskustvo korisnika.

Uvođenjem veštačke inteligencije (AI), Google Maps podiže pretragu i navigaciju na viši nivo, omogućavajući korisnicima da istraže i planiraju svoje putovanje sa većom preciznošću i lakoćom.

Immersive View for Routes predstavlja revolucionarni dodatak koji korisnicima omogućava da dožive svoju rutu u trodimenzionalnom prikazu pre nego što krenu na put.

Ova funkcija koristi moć AI da fuzionira milijarde Street View i vazdušnih slika, omogućavajući korisnicima da vide svaki segment puta kao da su već tamo.

Bez obzira da li se radi o vožnji biciklom, šetnji ili vožnji automobilom, korisnici mogu da isplaniraju svoju rutu i pripreme se za svaki skretanje, uz korisne informacije o saobraćaju i vremenskim uslovima. Ova funkcija je počela da se implementira u gradovima poput Amsterdama, Barselone, Dublina i drugih, pružajući korisnicima jedinstveni vizuelni doživljaj.


Lens in Maps
je još jedna inovacija koja koristi AI i proširenu stvarnost (AR) za bolje razumevanje okoline.

Korisnici mogu jednostavno da tapnu na ikonu Lens u pretrazi i podignu svoj telefon kako bi dobili informacije o okolnim objektima, poput bankomata, stanica javnog prevoza, restorana i prodavnica. Ova funkcija je proširena na više od 50 novih gradova širom sveta, uključujući Austin, Las Vegas, Rim, São Paulo i Taipei, čime se olakšava navigacija i otkrivanje lokalnih znamenitosti.

U domenu vožnje, Google Maps unapređuje prikaz realnih uslova na putu, sa detaljnijim prikazom traka i zgrada kako bi korisnici lakše orijentisali.

Na auto-putevima će biti dostupne poboljšane informacije o trakama, što vožnju čini sigurnijom i lakšom. U SAD-u će se uskoro prikazivati informacije o stazama za vozila s visokim stepenom zauzetosti (HOV), dok će u Evropi informacije o ograničenjima brzine biti proširene na 20 zemalja.


Za vozače električnih vozila, Google Maps sada pruža detaljnije informacije o stanici za punjenje, uključujući kompatibilnost sa vozilima i brzinu punjenja, smanjujući tako anksioznost povezanu sa punjenjem.

Na kraju, Google Maps uvodi nove načine pretrage kako bi korisnicima pomogao da pronađu inspiraciju za aktivnosti i istraže nova mesta.

Koristeći AI i napredne modele prepoznavanja slika, pretraga u Google Maps-u sada nudi vizuelno orijentisane rezultate, olakšavajući otkrivanje novih lokacija koje odgovaraju interesovanjima korisnika.

Ove inovacije čine Google Maps ne samo alatom za navigaciju, već i platformom koja korisnicima omogućava da istraže i dožive svet oko sebe na potpuno nov način.Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR