Glas Javnosti

Epl upozorio korisnike u ovim zemljama: "Shvatite ozbiljno..."

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

U poruci se dalje navodi da su korisnici specifično ciljani zbog svojih ličnih ili profesionalnih aktivnosti

Apple je izdao upozorenja korisnicima iPhone-a u 92 zemlje, obaveštavajući ih o mogućim napadima špijunskim softverom. Kompanija je korisnicima poslala obaveštenja direktno na uređaje, ukazujući na visok stepen rizika od ciljanih napada.

"Apple je detektovao da ste potencijalna meta napada špijunskim softverom koji pokušava da na daljinu kompromituje iPhone povezan sa vašim Apple ID -xxx-", pisalo je u poruci koju su primili korisnici, a koju je TechCrunch video.

Apple nije otkrio identitete napadača niti zemlje u kojima su korisnici primili upozorenja.

U poruci se dalje navodi da su korisnici specifično ciljani zbog svojih ličnih ili profesionalnih aktivnosti.


"Iako apsolutna sigurnost nije moguća kada je reč o detekciji ovakvih napada, Apple veoma veruje u ovu procenu i savetuje da shvatite upozorenje ozbiljno", dodaje gigant. Dodatno, kompanija je istakla da ne može da otkrije detalje koji bi mogli pomoći napadačima u izbegavanju buduće detekcije.

Ovo nije prvi put da je Apple morao da obavesti svoje korisnike o ovakvim bezbednosnim pretnjama. Slična obaveštenja su poslata i u prošlosti korisnicima u preko 150 zemalja, uključujući i upozorenja nekim novinarima i političarima u Indiji prošlog oktobra.Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR