Glas Javnosti

Dizajn Jutjuba se ozbiljno menja, a dodaju i nove opcije

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Jutjub je najavio veliku promenu dizajna, kao i nekoliko novih opcija, koji će u narednih nekoliko dana biti dostupni svim korisnicima.

Najzanimljivija, i verovatno najkorisnija, je nova opcija zumiranja koja korisnicima omogućava da uveličaju video razvlačenjem dva prsta po ekranu (pinch-to-zoom), baš kao što je slučaj sa fotografijama.

Ova opcija je prvo bila testirana među Premium korisnicima, ali je platforma odlučila da je učini dostupnom svima.

Novi dizajn

Novim dizajnom platforma prilagođava Jutjub svom „Gugl Materijal Ju“ dizajnu, koji je već dostupan u brojnim aplikacijama, poput Gmaila, a koga karakterišu zaobljene ivice, novi font i jednostavnija navigacija.

Redizajn olakšava pronalaženje određenog dela videa jer se prilikom motanja otvara traka koja prikazuje kadrove celom dužinom videa, što značajno olakšava pronalaženje ukoliko tražite specifični deo vida.

Tu je i novi ambijentalni režim u aplikaciji. Ambijentalni režim donosi suptilan efekat prelivanja boja iz videa na aplikaciju, kao što se može videti na fotografiji ispod.Nova tamna tema (dark mode) je još tamnija. Kompanija tvrdi da zbog nje boje „zaista iskaču na ekranu“.

Jutjub je promenio i dugme za pretplatu, a linkovi u opisima videa su pretvoreni u dugmiće.

Dugmići za lajk, deljenje i preuzimanje sada imaju zaobljene ivice, a Gugl tvrdi da su dugmići formatirani na taj način „kako bi se smanjila ometanja“.

Šta vi mislite o novom dizajnu?

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR