Glas Javnosti

Da li znate šta je „Gugl groblje“ i ko tu „počiva“?

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Tokom poslednjih 25 godina, kompanija Gugl je prošla kroz značajne promene, nudeći širok spektar usluga i proizvoda kako bi privukla nove korisnike i donela inovacije u digitalni svet.

Na samom početku, Gugl je bio najpoznatiji po internet pretrazi na svetskoj sceni, čak je i termin "guglanje" postao deo svakodnevnog govora. Međutim, tokom godina, kompanija je lansirala mnoge druge proizvode, od kojih su neki postali klasični, poput Androida i Jutjub-a, dok su drugi nestali iz javnog fokusa.


Gugl je često eksperimentisao sa novim uslugama, ali mnogi proizvodi nisu opstali. Poznat je po pokretanju neke usluge, a potom je povukao njeno ukidanje nakon relativno kratkog vremena, često zbog nedovoljnog prihvatanja od strane korisnika.


"Killed by Google" je veb sajt koji na jednom mestu prati sve Gugle-ove proizvode koji su nekada postojali, ali su ukinuti. Prema poslednjim informacijama, broj "pokojnika" iznosi čak 293. Ovaj sajt pruža pregled imena, trajanja aktivnosti i svrhe svakog ugašenog proizvoda.

Iako spomenuti izvor ne pruža informacije o broju korisnika ili popularnosti u trenutku ukidanja, važno je sagledati raznovrsnost Google-ovih ponuda tokom vremena i zapamtiti doprinos koji su doneli digitalnom svetu.

Glas javnosti/U01H

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR