Glas Javnosti

Apple će uskoro početi da ažurira telefone dok su još uvek u originalnom pakovanju

Tehnologije
Autor: Glas javnosti

Sve ove radnje obavljaju se u skladištu Apple prodavnice, daleko od očiju kupaca.

U Apple prodavnicama od aprila počinje primena novog sistema za ažuriranje softvera na iPhone uređajima koji su još uvek u originalnom pakovanju. Ova promena ima za cilj da pojednostavi proces početnog podešavanja za nove korisnike, omogućavajući im da odmah po kupovini koriste uređaj sa najnovijim softverom.

Uređaj, nazvan "Presto", sastoji se od male metalne kutije koja povezuje iPhone sa izvorom napajanja i inicira ažuriranje iOS softvera, ne zahtevajući da se uređaj izvadi iz pakovanja. Ova tehnologija koristi MagSafe za napajanje i druge bežične tehnologije za upravljanje samim procesom ažuriranja.


Nakon što se ažuriranje preuzme i instalira, iPhone se automatski isključuje. Sve ove radnje obavljaju se u skladištu Apple prodavnice, daleko od očiju kupaca. Jednom kada se uređaj ažurira, može se čuvati do prodaje ili do potrebe za novim softverskim ažuriranjem.

Prema informacijama koje je objavio Mark Gurman u "Power On" biltenu za Bloomberg, ovaj sistem već neko vreme se testira van maloprodajnog okruženja.

Sada se priprema širenje na sve Apple Store lokacije u Sjedinjenim Američkim Državama, sa planom da do ranog leta svaka prodavnica bude opremljena Presto uređajem.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR