Glas Javnosti

ZAMAGLJENI PROZORI NA AUTOMOBILU? Evo nekoliko praktičnih saveta kako da to rešite

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Ako često vozite, znate o čemu pričamo: vetrobran se zamagljuje odmah kada pokrenete automobil. Što sada ima smisla jer napolju postaje sve hladnije i vlažnije.

Hladan vazduh zadržava manje vlage od toplog vazduha. Ali i dalje želimo da se što pre rešimo tih zamagljenih prozora kako bismo se bezbedno vratili na put. Ovi saveti će vam pomoći da to učinite.

1.Očistite rešetke na automobilu

Važno je da rešetke (deo u dnu stakla) na automobilu budu čiste. Često se začepe zbog prljavštine i lišća. Ako kiša ne može da spere prašinu, velika je šansa da će završiti u vašem automobilu. A to ne želimo jer će zamagliti prozore automobila.

2. Zagrejati i otvoriti prozore

Ne uključujte dugme za recirkulaciju ventila, već ga isključite. Ako to učinite, vaš automobil neće uneti novi vazduh. Uključite grejanje jer topli vazduh zadržava više vlage nego hladan vazduh. U međuvremenu, otvaranje prozora može pomoći u oslobađanju vlage.

3. Klimatizacija uključena

Većina ljudi uključuje klima uređaj samo da bi se ohladio u toplim letnjim danima. Ali može biti od pomoći i zimi. Klima je u stvari efikasniji način uklanjanja vlažnog vazduha od uključivanja grejanja. U svakom slučaju, uvek je dobra ideja da povremeno uključite klima uređaj, to će sprečiti nakupljanje mirisa i bakterija.

4. Održavajte automobil suvim

Po kišnom vremenu postoje prilično dobre šanse da se pokvasite pre nego što uđete u automobil. U tom slučaju stavite mokru jaknu, torbu, kišobran i druge stvari u prtljažnik. Ovo će sprečiti da jastuci za sedenje upiju vlagu. Kada dođete kući, dobro je otvoriti prozore za malo ventilacije. To jest, ako imate suvo mesto za parkiranje ili garažu, naravno.

5. Šampon

Utrljajte malo sapuna ili šampona sa unutrašnje strane vetrobrana kako biste sprečili maglu. Ne previše, inače nećete moći pravilno da vidite put,prenosi Magazin.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI




KOMENTAR







AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP