Glas Javnosti

Za dve godine stiže nova Alfa Romeo Giulia - evo šta sve znamo o njoj (FOTO)

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Električna verzija će u osnovnoj postavci imati 345 KS, dok će "srednja" imati čak 790 KS

Sledeća generacija Alfa Romeo automobila započeće novim Giulia modelom, i bez obzira na to što stiže za dve godine, Stellantis je već otkrio dosta o njemu. 


Kako su rekli iz kompanije, nova Giulia bi pozadi mogla da izgleda slično kao Peugeot 4008, ali će verovatno biti nešto tradicionalnijeg dizajna, smatraju na specijalizovanom portalu Motor 1.

Dalje, Giulia će deliti platformu sa Doge Charger modelom, ali će fleksibilna arhitekura Alfe značiti da će ipak biti jedinstvena, odnosno može da, u odnosu na to, izmeni dužinu, međuosovinsko rastojanje, širinu i visinu.

Šef Alfa Romea Žan Filip Imperato govorio je o tome koliko su u italijanskom brendu oduševljeni ovim automobilom. 


- Dizajnirali smo bombu, nismo mogli da dovršimo posao, a da se ne zaljubimo u ovaj automobil - prokomentarisao je Imperato.

Što se tiče pogonskog sklopa, znamo za sada da će Giulia stići u dve varijante, odnosno sa SUS motorom i električna.

Električna verzija će u osnovnoj postavci imati 345 KS, dok će "srednja" imati čak 790 KS.

Najjača verzija, Quadrifoglio, imaće 1.000 KS, što je značajan skok u odnosu na 550 KS koje ima njegov blizanac sa twin-turbo V8 motorom. 

Ne zna se još kakav će biti pogonski sklop kod verzije sa SUS motorom, ali jedna od opcija bi mogao da bude 3,0-litarski Hurricane motor koji ima 420 KS ili 550 KS u već pomenutom Dodge Charger modelu.

Još je rano da znamo koliko će koštati nova Alfa Romeo Giulia, a trenutna verzija kreće od 45.000 dolara pa naviše, dok Quadrifoglio košta 83.000 dolara. Očekuje se da će i 2026 verzija koštati otprilike isto, ako ne i više - verovatno i do 100.000 dolara za novi Quadrifoglio.

Glas javnosti /D03S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR