Glas Javnosti

XPeng u saradnji sa Didi lansira novu marku EV: Pristupačna električna vozila za masovno tržište

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Prvi model bi trebao biti A-klasa pametnih električnih vozila, koji će koristiti karakteristike XPengove platforme SEPA 2.0.

Kineski proizvođač električnih vozila XPeng najavio je lansiranje nove marke električnih vozila pod nazivom "Mona", u saradnji sa kompanijom Didi, specijalizovanom za usluge deljenja vožnje.
 
Cilj ove inicijative je stvaranje pristupačnih električnih vozila, sa početnim cenama oko 150.000 juana (oko 20.500 dolara). XPeng planira da proizvede najmanje 100.000 vozila godišnje pod ovim brendom.
 
Prvi model bi trebao biti A-klasa pametnih električnih vozila, koji će koristiti karakteristike XPengove platforme SEPA 2.0.
 
Kompanija takođe planira da kupi poslovni sektor Didi za razvoj pametnih električnih vozila za 744 miliona dolara, čime će Didi postati strateški akcionar u XPengu​.


Na osnovu prikupljenih informacija, možemo zaključiti da se XPeng agresivno širi na tržištu električnih vozila, ciljajući na različite segmente tržišta, od premijum SUV modela do pristupačnijih malih vozila, što pokazuje njihovu želju da postanu značajan igrač u globalnoj industriji električnih vozila.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR