Glas Javnosti

Vozači formule TOPE KILOGRAME! Šumaher je izgubio 10 kilograma tokom trke

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Luis Hamilton je rekao da posle svake trke u proseku izgubi oko 5 kilograma za sat vremena, a po tome je takođe bio poznat i Mihael Šumaher. Tokom određenih trka gubio je veliku kilažu, a jednom prilikom je čak izgubio skoro 10 kilograma.

Vozači Formule 1 ne samo što moraju da voze neverovatnim brzinama i da upravljaju veoma opasnim bolidima, već moraju da se bore sa visokim temperaturama i silovitom G silom koja ima ogroman uticaj na njihovo telo. Pošto se vozači nalaze u termootpornim odelima, sa fantomkama, rukavicama i kacigama, u njihovim bolidima može postati prilično vruće, a naročito ako se voze trke u tropskim i pustinjskim predelima.

 Zbog toga se vozači neverovatno znoje i u većini slučajeva su potpuno dehidrirani posle trke. Zbog toga u njihovim odelima postoje cevčice koje im omogućavaju da piju vodu dok voze. Druga stvar koja pravi probleme jeste G sila koja može biti velika kao u svemirskim letelicama.

 Svi ovi faktori dovode do toga da vozači gube kilograme posle svake trke. Luis Hamilton je rekao da posle svake trke u proseku izgubi oko 5 kilograma za sat vremena, što samo pokazuje koliko ovaj sport može biti opasan za ljudsko telo.Mihael Šumaher je takođe bio poznat po tome što je tokom određenih trka gubio veliku kilažu, a jednom prilikom je čak izgubio skoro 10 kilograma.

 Dakle,sledeći put kada budete gledali F1 trke, nemojte se diviti samo koliko ovi vozači dobro voze pri velikim brzinama, već se setite da oni rade u gotovo nemogućim uslovima koji uništavaju njihovo telo.

 

Izvor: automobili.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR