Glas Javnosti

RUDNIK STAR SKORO 120 GODINA: Amazon će kupovati solarnu energiju iz nekadašnjeg rudnika uglja

Društvo
Autor: Glas javnosti

Amazon će kupiti obnovljivu energiju iz solarnog projekta u okrugu Garrett, Merilend, koji se gradi na braunfildu - nekadašnjem mestu rudnika uglja starog 120 godina prenosi Cnbc.

Očekuje se da će novi projekat otvoriti 200 radnih mesta i uključiće više od 300.000 solarnih panela, što ga čini najvećom solarnom farmom u državi.
Amazon će koristiti novi objekat za napajanje svojih Amazon Web Services (AWS) centara podataka, kao i centara za ispunjenje i fizičkih prodavnica. To će se takođe pokazati kao čista snaga za lokalne zajednice. To je jedan od 78 novih solarnih i vetroprojekata u koje je Amazon najavio ulaganja do sada ove godine.

Nekadašnja lokacija uglja, koja je morala da se očisti od toksina, posebno je atraktivna jer već ima pristup energetskoj interkonekciji i trafostanicama. Stvaranje ove povezane infrastrukture često je najveća prepreka na putu ka novim projektima čiste energije. Solarni paneli mogu prilično lako da opslužuju okolnu zajednicu.
Projekat će pomoći regionu da izbegne otprilike 133.000 tona CO2 – što je ekvivalent uklanjanju više od 26.000 automobila sa puta svake godine.
- Gradimo ovaj projekat i koristimo zemljište koje bi inače bilo neupotrebljivo – rekao je Šon Finerti, izvršni potpredsednik za obnovljivu energiju.
EPA procenjuje da u SAD postoji više od 450.000 braunfilda i kaže da čišćenje i reinvestiranje u ove nekretnine povećava lokalne poreske osnovice, olakšava rast radnih mesta, koristi postojeću infrastrukturu, uklanja razvojne pritiske sa neizgrađenog, otvorenog zemljišta, i istovremeno poboljšava i štiti životnu sredinu.
Očekuje se da projekat bude završen krajem sledeće godine.


Glas javnosti/ T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR