Glas Javnosti

OŠTRO VOZE: Ova generacija najviše divlja u saobraćaju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Istraživanja koja su nedavno sprovedena ukazuju da su određene generacije podložnije besu dok voze nego druge.

Svi smo se nekada osetili frustrirano dok smo vozili. Možda je to bio spor vozač ispred nas kada žurimo ili automobil koji ne želi da se pomeri sa brze trake autoputa. Ali nedavna istraživanja su pokazala da su neke generacije sklonije ljutnji za volanom od drugih.

Jedna generacija se izdvaja

Istraživanje koje je sproveo Nektbase o besu na putu pokazalo je da su milenijalci najpodložniji besu za volanom u poređenju sa drugim generacijama. Generacija rođena između 1981. i 1995. godine dobila je najviše glasova u anketi, čak 47 odsto, dok je generacija Ks dobila 21,4 odsto, a generacija Z 19,7 odsto. Milenijalci su, prema istraživanju, uključeni u polovinu svih incidenata na putu. Američki automobilski klub AAA objavljuje indeks koji pokazuje da milenijalci češće pokazuju rizično ponašanje za volanom u poređenju sa ostalim generacijama.

Najstariji i najmlađi vozači su najsigurniji na putu

Prema Nacionalnoj administraciji za saobraćaj na putevima, milenijalci su identifikovani kao najopasniji vozači. Podaci pokazuju da milenijalci, koji su trenutno u dobi između 25 i 34 godine, imaju najviše sudara, najsmrtonosnijih sudara i drugi najveći procenat rasejane vožnje.

Judžin Herbert, izvršni direktor kompanije MasterDrive, navodi da su najsigurniji vozači bejbi bumeri, odnosno osobe između 63 i 72 godine. Oni su učestvovali u najmanjem broju nesreća, u proseku samo 14 na 100.000. Druga najbezbednija grupa su pripadnici generacije Z, vozači između 16 i 24 godine, sa prosečno 44 nesreće na 100.000, što je i dalje značajno više.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR