Glas Javnosti

U OVOM SLUČAJU MOŽETE U ŽUTU TRAKU A DA VAM NE STIGNE KAZNA: Mnogi vozači ne znaju, a može da rastereti gužvu

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Od kada su uvedene žute trake u Beogradu, deo puta kuda saobraća gradski prevoz i taksisti, mnogi vozači ne ulaze u ove delove kolovoza, iako zabrana ulaska ne važi 24 časa.

Mnogi vozači ne znaju da se može voziti i žutom trakom, a da se pritom ne snose nikakve posledice, čak i ukoliko to snimi kamera ili vozilo zaustavi saobraćajna policija.

U Beogradu postoje ulice u kojima je vožnja žutom trakom dozvoljena u određenim delovima dana. Tačnije, zabrana traje je samo šest sati dnevno, to jest, u špicevima.

To je jasno naznačeno na znaku, ali retko ko od vozača će zastati, pročitati ili zapamtiti satnicu, pa žute trake u takvim gradskim ulicama i van špiceva svi obično izbegavaju, iako ih nije zabranjeno koristiti. Žuta traka u njima važi samo od 7 do 9 i 14 do 18 sati. 

Tako je od 7 do 9 sati ujutru i od 14 do 18 sati popodne, vožnja u žutoj traci ZABRANJENA u sledećim ulicama: Bulevar despota Stefana, Sinđelićeva, Bulevar Nikole Tesle, Vojislava Ilića, Sarajevska, Hajduk Veljkov venac, Balkanska.

 zute-trake-u-beogradu_orig 

U svim ostalim ulicama koje imaju žutu traku vožnja je zabranjena čak i noću, pa se savetuje oprez:

Nepoštovanje ovih pravila vozača može da košta i do 5.000 dinara. Treba imati u vidu i to da u mnogim ulicama koje imaju obeleženu žutu traku, postoje kamere u Beogradu koje prate i beleže sve nesavesne vozače u koje u nedozvoljenim terminima koriste žutu traku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP