Glas Javnosti

TESLA OSTAVIO 20 ŽRTAVA: Povlače ga iz upotrebe!

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Automobilski gigant Tesla motors, postao je planetarno poznat po luksuznim vozilima na električni pogon. Sada bi međutim, njegova sigurnost, mogla da bude dovedena u pitanje.

Naime, pariska taksi kompanija G7 obustavila je korišćenje vozila Tesla Model 3 u svojoj floti, nakon što je jedno vozilo ovog američkog proizvođača učestvovalo u saobraćajnoj nesreći gde je jedna osoba preminula, a čak 20 je povređeno. Prema rečima vozača on je pokušao da zakoči ali je vozilo ubrzalo.

Nesreća se dogodila u subotu uveče kad je jedan od taksista vozio van dužnosti svoju porodicu u restoran, rekao je zamenik izvršnog direktora Jan Rikordel.

Prema pisanju francuskih medija, vozilo je naletelo na biciklistu i troje pešaka i potom udarilo u kombi. U nesreći je jedna osoba poginula, rekla su dva izvora, dok se od osobe bliske istrazi sazznaje da je povređeno 20 osoba, od kojih su tri u kritičnom stanju.

Taksi kompanija saopštila je da će obustaviti korišćenje 37 automobila Tesla Model 3 iz voznog parka do završetka policijske istrage.

Kompanija Tesla je u ponedeljak saopštila da je početna istraga isključila tehničku grešku na vozilu, dok vozač tvrdi da je pokušao da zakoči ali je vozilo ubrzalo. Za sada je nejasno u kojem je modu vožnje bilo automobil, odnosno je li bio uključen autopilot.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTARAKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP