Glas Javnosti

Stellantis u SAD-u opozvao više od 200.000 kamioneta i SUV vozila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Stellantis je opozvao više od 200.000 kamioneta i SUV vozila u Sjedinjenim Američkim Državama zbog kvara u softveru koji bi mogao da dovede do poremećaja njihovih elektronskih sistema kontrole stabilnosti.

Kompanija je saopštila da problem potiče od neispravnog sistema protiv blokiranja kočnica koji istovremeno greškom deaktivira sistem kontrole stabilnosti, prenosi CNN. Kontrola stabilnosti je ključna u slučajevima kada vozač izgubi kontrolu nad vozilom, na primer na zaleđenim ili vlažnim putevima.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na auto-putevima (NHTSA) u SAD je saopštila da bi ovaj nedostatak na Stellantisovim vozilima mogao da poveća verovatnoću sudara.


Tanjug 
navodi da je kompanija opozvala modele Dodge Durango iz 2022, kao i Ram 2500 i 3500 iz 2022. godine. Posebno je pogođen model Ram 2500 sa skoro 158.000 opozvanih vozila.

Stellantis je saopštio da će krajem jula početi da kontaktira vlasnike pomenutih vozila koji će moći da kod auto-dilera besplatno ažuriraju sisteme protiv blokiranja kočnica.

Glas javnosti/ A05S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR