Glas Javnosti

Stellantis nudi naknadnu ugradnju elektropogona u kombije

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Stellantis i kompanija iz oblasti mobilnosti Qinomic objavili su partnerstvo u kojem će raditi na razvoju električnog pogona za naknadnu ugradnju u postojeće lake dostavne kombije.

Inicijativa je pokrenuta pošto se evropski vozači suočavaju sa sve striktnijim regulativama o emisijama,naročito u većim gradovima. Stellantis namerava da ponudi kompanijama i pojedinačnim vlasnicima kombija opciju elektrifikacije vozila po povoljnoj ceni, što bi produžilo upotrebni vek vozila u zonama sa nultim emisijama.

Za sada nema informacija o ceni ove konverzije, ali bi to svakako moglo da pogoduje vlasnicima kombija u gradovima sa zonama u kojima se korištenje benzinskih i dizelskih vozila dodatno naplaćuje. Primer takvog grada je London, gde postoje zone u kojima je ovaj propis na snazi 24 časa dnevno svih sedam dana u nedelji. Dnevna karta za kombije koji ne ispunjavaju Euro 3 standard je čak 100 funti.

„Tehnologija naknadne ugradnje nove tehnologije jača Stellantisovo liderstvo u sferi rešenja mobilnosti sa nultim emisijama za profesionalne mušterije i predstavljaće dopunu našoj ponudi elektrifikovanih kombija“, izjavio je Savije Pežo, direktor proizvodnje u kompaniji Peugeot.

Ovaj automobilski konglomerat već nudi nekoliko električnih kombija marki Opel, Fiat i Peugeot. U ponudi su kombiji svih veličina, po početnoj ceni od oko 30.000 EUR.

Ipak, za neke kompanije kupovina novog kombija u ovom trenutku ne dolazi u obzir, pa bi ponuda Stellatisa i Qinomica mogla da bude rešenje.

Izvor:autoblog.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR