Glas Javnosti

Srpska fabrika proizvela univerzalni punjač za automobile na struju

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elekto mreži i ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftinji

Fabrika elektro-materijala i alata "FEMAN" iz Jagodine proizvela je univerzalni punjač za elektrovozila i električne automobile, koji automobile sa baterijom od 24kWh puni za 20 minuta.

Punjač je softverski prilagođen srpskoj elekto mreži i može da se postavi na svim objektima koji imaju dovod industrijske struje, ima konektore za američka, japanske i evropska vozila, prošao je sve ateste, ravan je svetskom, a četiri puta je jeftinji, rekli su za Tanjug stručnjaci ove fabrike.

 
Uz to ima "integaraciju sa nekoliko rešenja za platne i fakturne račune, omogućava lako i sigurno plaćanje putem platnih terminala, opremljen je i internet aplikacijama koje korisnicima pružaju mogućnost jednostavnog priključenja njihovih uređaja na različite softverske sisteme energetskih mreža", objašnjavaju u FEMANU i ističu da "ta mogucnost olakšava daljinsko plaćanje, održavanje i nadogradnju funkcija".

Težak je 270 kilograma, namenjen je prvenstveno za obezbeđivanje saobraćane infrastrukture električnih vozila, kao punjačka stanicu na autoputevima, taksi stanicama sa elektroautomobilima i za infrastrukturu specijalnih elektro vozila za parking servise, parkinge supermarketa, samostojeći je...

Punjač objedinjuje sva tri postojeća standarda koja postoje za punjenje, a svaki od tri priključka ima snagu od 60kWh.

FEMAN je za ovaj punjač, dobio "posebno priznanje" Eko auto u kome stoji da se dodeljuje "za osvajanje proizvodnje univerzalnog punjača za elektro vozila i električne automobile". Svečano uručenje trebalo je biti na ovogodišnjem Sajmu automobila u Beogradu, koji je odložen zbog pandemije korona virusa. Reč je o ekološkoj nagradi", navode u fabrici.

 Izvor: telegraf.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR