Glas Javnosti

Specijalni Porsche Taycan sa bodljama! Kako vam se sviđa?

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Teško je i pomisliti da bi mogao da prođe sve standarde bezbednosti...

Dok svi čekaju prvi redizajn prvog električnog Porschea, na severu Evrope predstavljen je jedan zaista poseban primerak.

Ovaj Taycan nosi ime Assasin, iliti ubica, a radi se o umetničkoj instalaciji mladog švedskog umetnika Fabijana Bergmarka Nasmana, koji je za festival Porsche Scopes pripremio Taycan "ukrašen" šiljcima. Reč je o tačno 73 velike bodlje koji su lepkom pričvršćeni za karoseriju. Ovakav auto teško da bi prošao bezbednosne standarde, posebno u slučaju naletanja na pešake, a neobični "izdanci" prilično utiču i na aerodinamiku vozila, što za sobom povlači veću potrošnju energije i manji domet.

 

Ništa zato, jer ovo je samo umetnička instalacija koja, prema rečima autora, "postavlja pravila kako pristupiti predmetu čiju površinu prekrivaju šiljci".

Zanimljivo je da ova tema nije rezervisana samo za Porscheov automobil, već ju je umetnik koristio i na drugim svojim kreacijama, prenosi Index.hr.

Automobil je dominirao izložbenim prostorom površine 5.000 kvadrata izvedenim u napuštenoj toplani, gde je na trodnevnoj manifestaciji izlagalo 65 umetnika.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR