Glas Javnosti

Slovenci ubeđeni da će novim modelom Aeon osvojiti svet (FOTO)

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Novi model Aeon izgleda blago rečeno futuristički i prebrzo, a slovenačka kompanija ubeđena je da će s njim da dominira tržištem hiperautomobila

Slovenački proizvođač automobila Tushek predstavio je svoj potpuno novi model visokih performansi pod nazovim Aeon.

Tushek  tvrdi da će Aeon dominirati u svetu hiperautomobila te da će se prodavati u dve verzije - jednu će pokretati V8 plug-in hibridni, a drugu potpuno električni pogon.

 Aeon V8 PHEV je težak 1.480 kilograma i obećava da će isporučivati 1.930 KS, što znači da masom odgovara modernom Volkswagenovom Golfu. Ovaj automobil ima opseg snage i težine 1,3:1.

Tushek ima prilično pompezne i optimističke najave, ali svi u svetu automobila znaju da će do put do trona biti posut trnjem i preprekama. Za početak, tu su Lotus Evija i Rimac Nevera. Upravo Nevera drži rekord za najbrži produkcijski električni automobil na Nurburgringu nakon što je nadmašila Model S Plaid za čak 20 sekundi!


Ne treba ni u ludilu potceniti ni Zenvo Auroru, još jedan zanimljiv automobil u kategoriji hiperautomobila.

Njega pokreće najmoćniji V12 motor na svetu, a to je 6,6-litarski hibridni V12 ukupne snage 1.850 KS.

Aeon je ograničen na 36 primeraka. Ima 1.332 KS i težak je 1.350 kilograma, tako da za njega s pravom kažu da je “lak kao pero” i da “od silne brzine ni ne uočiš kad prođe pored tebe”.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR