Glas Javnosti

SAVRŠEN TATA! Vijetnamski majstor napravio ROLS ROJS od drveta

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Rolls-Royce je prošle godine predstavio svoju ručno napravljenu kreaciju pod nazivom Boat Tail koja je odmah osvojila titulu najskupljeg serijskog automobila na svetu sa cenom od 28 miliona dolara.

Pre nekoliko dana, britanski proizvođač luksuznih automobila objavio je da je drugi Boat Tail u seriji od tri jedinstvena modela pri kraju i da će biti otkriven na ovogodišnjem Concorso d’Eleganza Villa d’Este u maju. Moraćete da sačekate nekoliko meseci da vidite kako će ispasti drugi Rolls-Royce Boat Tail, ali u međuvremenu pogledajte ovu izuzetnu, ručno izrađenu kreaciju koja je takođe veoma posebna.

Možda se sećate vijetnamskog majstora koji na platformi YouTube objavljuje snimke na kojima obrađuje drvo i kreira neverovatne kopije poznatih automobila?

Za svoj najnoviji projekat, umetnik je napravio minijaturnu verziju Rolls-Royce Boat Taila od 28 miliona dolara.

YouTube video prikazuje ceo proces izgradnje koji je navodno trajao 68 dana. Počinje sa pravljenjem poda od drveta i dodavanjem dve osovine zajedno sa jednim električnim motorom koji pokreće zadnje točkove lančanim pogonom.

Čak su i točkovi napravljeni od čvrstih komada drveta sa posebnim žlebovima. Polako i postojano, na pod se postavljaju drugi paneli koji se oblikuju uz pomoć motornih testera i ručnih brusilica. Majstor takođe koristi osnovne alate za repliciranje prtljažnika koja se otvara električnom energijom i u sebi krije poslužavnik. Replika takođe ima vrata koja se otvaraju unazad, kao i kog originala, zajedno sa funkcionalnim farovima i zadnjim svetlima.

Za kraj, automobil je opremljen ukrasom na haubi "Spirit of Ecstasy". Video se završava simpatičnim snimkom oca i sina koji se voze okolo u ručno izrađenom automobilu.

BONUS VIDEO: SVETLANA ĐOKOĆ EKSKLUZIVNO IZ PODGORICE: IZ CENE GORE NESTALO 3,5 TONE KOKAINA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR