Glas Javnosti

SAMO ZA ONE SA DUBOKIM DŽEPOM: Treća generacija Porschea Panamere biće predstavljena 24. novembra

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Nemački konstruktor sportskih i luksuznih vozila Porsche zvanično je potvrdio da će 24. novembra predstaviti model po imenu Panamera. Novajlija će biti ponuđen u četiri hibridne verzije i s traka će silaziti s novom automatskom transmisijom s dvostrukom spojnicom.

Porsche je predstavio novi Cayenne u aprilu i već se sprema za još jedan veliki debi koji bi trebalo da se održi pre kraja godine. Treća generacija Panamere će se pojaviti 24. novembra na Festivalu ikona Porchea gde će posetioci moći da je pogledaju tokom naredna tri dana. Da, automobilska kuća iz Cufenhauzena označava automobil kao model nove generacije, a ne kao ažurirani postojeći model.
Tvorac vozila je pre svetske premijere odlučio da Panameru za modelnu 2024. godinu provuče kroz završno testiranje, što se zbiva nakon prethodnih procena izvršenih u Sjedinjenim Državama, Skandinaviji, Južnoj Africi, Aziji i Španiji. Sportski automobil s četvoro vrata će biti ponuđen s ne manje od četiri plug-in hibridna pogonska sklopa. U stvari, Porsche namerava da na nekim teritorijama ponudi ovaj automobil skoro isključivo s elektrifikovanim pogonom.

U tom smislu valja naglasiti da je već i odlazeći model pružao tri PHEV-a, dok će Panamerin naslednik dobiti i četvrtu alternativu s izvanrednim performansama, naglašava Tomasu Frajmut s mesta šefa linije proizvoda objedininjenih pod zvučnim nazivom Panamera.
Porsche je na temelju do sada sprovedenih testova proračunao i zaključio da su prototipovi trošili do 70% više električne energije u poređenju sa prethodnim modelom.
Svi modeli s indeksom E-Hybrid će dobiti električni motor koji je snažniji i potpuno integrisan u kućište novog osmostepenog automatskog menjača sa dvostrukom spojnicom (PDK). Električni agregat će dobijati struju iz baterije od 25,9 kWh koja se može napuniti preko ugrađenog punjača od 11 kW. Što se tiče motora s unutrašnjim sagorevanjem, oni su već projektovani da ispune standard Euro 7 koji bi trebalo da stupi na snagu 2025. godine.
Kada je reč o dostupnim podešavanjima vazdušnog vešanja, osnovna Panamera će dobiti nove amortizere sa dva ventila sa nezavisnom kompresijom (pritiskom) i odskokom. Uz dodatnu cenu, opciona aktivna kontrola amortizera će imati sofisticiraniju šasiju za viši nivo udobnosti i superiorniju dinamiku vožnje.
Nakon što se dogodi zvanični debi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, očekuje se da Panamera uđe u izložbeno-prodajne salone tokom naredne, 2024. godine.


Glas javnosti/ S07S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR