Glas Javnosti

SAD OKOVANE SNEGOM I LEDOM! Ameri ostavljaju zaleđene Tesle na svakom koraku

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Vozači su bili primorani da napuste svoje električne automobile marke Tesla zbog izazova koje je hladno vreme postavilo pred stanice za punjenje.

Iako je standardno vreme punjenja Tesle oko 45 minuta, vozači su svedočili da su u uslovima poledice morali vozila držati priključena na punjenje najmanje dva sata.

U Čikagu, gde su temperature pale na -18 stepeni Celzijusa, najniže od 1996. godine, neki vozači su bili primorani da napuste svoje vozilo na putu. Kamioni za vuču su intervenisali kako bi pomerili vozila koja su se zaustavila na stanicama za punjenje, formirajući dugačke redove.


Brendon Velburn, vozač Tesle, izjavio je: "Već sam ovde pet sati i još uvek nisam uspeo da potpuno napunim svoj automobil." On je dodao da je primetio kako je najmanje 10 vozila odvučeno, a svako od njih vrednovalo se na više od 38.990 dolara, s obzirom da su im baterije bile potpuno ispražnjene.


Tajler Berd je podelio slično iskustvo, navodeći da se baterija njegovog vozila spustila na 0 procenata uprkos tome što ga je punio tri sata dva dana zaredom.


"Ovo je neverovatno. Prava katastrofa", izjavio je Chalis Mizelle pre nego što je napustio svoj automobil i krenuo stopom sa prijateljem.


Iako Teslini priručnici pružaju obimne savete o suočavanju s hladnim vremenom, vozači su se suočavali s izazovima. Mobilna aplikacija poseduje opciju za odmrzavanje automobila, koja takođe zagreva visokonaponsku bateriju po potrebi. Hladno vreme može znatno uticati na potrošnju energije baterije, budući da je potrebna za zagrevanje vozila i napajanje motora. Na instrument tabli vozila, vozače upozorava plava ikona pahuljice.


Unatoč izazovima, Tesla i dalje dominira američkim tržištem električnih automobila, čineći 55% od 1,2 miliona prodatih prošle godine. U Sjedinjenim Američkim Državama trenutno postoji preko 3 miliona električnih vozila i 135.000 javnih stanica za punjenje raspoređenih širom zemlje.


Glas javnosti/I01H 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR