Glas Javnosti

Radnici Ferrarija dobili rekordne bonuse: Trinaesta plata veća od dvanaest prosečnih u Srbiji

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Ako već niste u finansijskoj situaciji da sebi priuštite Ferrari, rad za kompaniju iz Maranela bi čak mogao to da vam omogući. Uz visoke plate, radnici italijanske kompanije su dobili bonuse za uspešnu 2022. godinu, a oko 5.000 zaposlenih nije krilo svoje oduševljenje.

Kako je izjavio izvršni direktor Ferrarija, svaki zaposleni u ovoj kompaniji će dobiti bonus od oko 13.500 evra zbog uspešne prodaje u 2022. godini, što je 12,5 posto više nego pre godinu dana.

Ferrari je tokom 2022. prodao 13.221 automobil, što je ozbiljan skok od 18,5 posto u odnosu na 2021. Što se tiče godine koja je počela, ona već ima potencijal da obori i ovaj rekord, jer će isporuke dugoočekivanog modela Purosangue početi u drugom kvartalu.

Kako tvrdi glavni čovek Ferrarija, potražnja za Purosangueom je izuzetno visoka, van svih očekivanja, pa su zbog toga čak i zatvorene knjige narudžbi jer već postoji dvogodišnja lista čekanja.

Šta bi oni koji mogu da kupe Ferrari trebali da očekuju u 2023? Veće cene zbog rasta troškova proizvodnje i inflacije. Kompanija još uvek ostaje tajnovita po pitanju modela koji će se naći u prodaji tokom narednih meseci, a jedan od njih bi mogao da bude kabriolet baziran na Romi. Novi superautomobil sa V12 motorom postavljenim napred je u razvoju, ali nije jasno da li će naslednik 812-ice debitovati ove godine.

Kada se pogleda nešto dalja budućnost, Ferrari je na putu da 2025. predstavi svoj prvi potpuno električni automobil. Novi hiperautomobil koji će naslediti LaFerrari će debitovati u naredne tri godine, a oko 15 novih modela će biti predstavljeno do 2026.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR