Glas Javnosti

PRVI LETEĆI AUTOMOBIL NA SVETU: Od sada legalan na evropskim ulicama! (FOTO)

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Samoproglašeni prvi leteći automobil na svetu, dobio je odobrenje za upotrebu na putevima i sada se legalno može koristiti na evropskim ulicama.

Liberty je prošao stroge evropske testove za prijem na puteve i sada je dozvoljen na putu sa službenim registarskim tablicama, što nas uvodi u novu eru automobila, ili bolje reći letelica. Od 2015. godine, PAL-V Liberty prolazi kroz vazduhoplovnu sertifikaciju kod Evropske agencije za vazduhoplovnu bezbednost (EASA), a finalizacija se očekuje 2022.

Pre nego što se održi poslednjih 150 sati letačkog testiranja, potrebno je da se popuni preko 1.200 izveštaja o ispitivanju. Nakon ovoga, kompanija će moći da započne isporuke kupcima. Međutim, narednih meseci Liberty će proći testiranje izdržljivosti na javnim putevima širom Evrope.

„Već duži niz godina sarađujemo sa putnim vlastima da bismo postigli ovu prekretnicu. Uzbuđenje koje osećate u timu je ogromno “, rekao je Majk Stekelenburg, tehnički direktor PAL-V-a. „Bilo je veoma izazovno naterati„ preklopljeni avion “da prođe sve testovekako bi mogao da se bebedno vozi putevima. “, dodao je on.

PAL-V kompanija kaže da rezervacije rastu "iznad očekivanja", uprkos početnoj ceni osnovnog Liberty Sport Edition modela okoja iznosi 399.000 USD.  Za sada se ovaj automobil može voziti samo po putevima, ali se očekuje da će do 2022.godine moći i da se vine u nebesa, pa oni koji imaju pilotsku i vozačku dozvolu mogu da ga maksimalno iskoriste.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP