Glas Javnosti

PROŠIRILI TRŽIŠTE: Kineski automobili osvajaju Rusiju

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Kineske prodavnice automobila otvaraju se u Rusiji rekordnom brzinom. Od početka godine broj auto salona koje prodaju vozila iz Kine povećao se sa 300 na 936 u više ruskih gradova.

- Ruski prodavci automobila nikada nisu zabeležili tako brz rast broja prodavaca automobila iz Kine kao ove jeseni - rekli su dileri napominjući da je od jula do novembra otvoreno 185 salona, navodi se u izveštaju časopisa "Pronađi auto", prenose RIA Novosti.
Vodeći brend među novim dilerima bio je Ekid sa 48 radnji. Otvoreno je i 47 novih franšiza brenda Omoda, dok je Čeri (Chery) sada vodeći kineski brend sa 167 dilera u Rusiji, prenosi Politika.

Gili (Geely) je takođe povećao broj prodavaca automobila za trećinu u prvih 10 meseci, sa 44 nova otvaranja, čime je ukupan broj prodajnih salona kompanije u Rusiji dostigao 133.
- Među ostalim kineskim proizvođačima koji nisu ušli u prvih 10, treba pomenuti, novi brendovi Voja i Skivel, koji su ove jeseni već otvorili tri nove prodavnice, kao i GAK sa jednim novim prodajnim mestom - navodi se u izveštaju, prenosi politika.
Popularnost kineskih automobila u Rusiji raste posle odlaska evropskih, američkih i japanskih brendova sa tog tržišta. Mnogim proizvođačima automobila bilo je teško da nastave sa radom u zemlji zbog logističkih poremećaja koji su nastali uvođenjem zapadnih sankcija, nakon što su obustavljene isporuke automobila i rezervnih delova Rusiji.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR