Glas Javnosti

Пожари у возилима БМВ

Auto-moto
Autor: Глас јавности / Данас / од 20.08.2018.

Јужнокорејски огранак произвођача аутомобила БМV извинио се данас због пожара у моторима возила, који су довели до покретања владине истраге.

 Директор јужнокорејског БМV Ким Хјо Џун изјавио је да ће немачки произвођач аутомобила сарађивати са истражитељима из Министарства саобраћаја и до следеће недеље завршити контролу својих возила.

У Јужној Кореји је, углавном прошлог месеца, забележено више од 20 случајева избијања ватре у аутомобилима БМV, што је узнемирило многе возаче. Неки паркинзи одбијају да приме БМV, а поједини возачи тврде како избегавају аутомобиле БМV на путу.

Компанија је саопштила да је пламен избијао у мотору због цурења у хладњаку приликом рециркулације издувних гасова. То је изазивало пожар уколико се дуго вози великом брзином, навео је БМV, одбацујући тврдње да је пламен био резултат грешака у софтверском програму.

У БМW инсистирају да се пламен може појавити искључиво током вожње, а не и када је аутомобил паркиран. Прошлог месеца је БМV повукао 106.000 возила због безбедносних разлога, јавља АП.

Глас јавности / Данас / од 20.08.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR