Glas Javnosti

POTROŠAČI MASOVNO KRENULI U NABAVKU: U Srbiji od početka hladnog talasa onlajn kupovina zimskih guma skočila 190%

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

U proteklih nedelju dana kako je prvi ovogodišnji talas hladnoće zapljusnuo Evropu, potrošači su krenuli u onlajn kupovinu nužnih potrepština za suočavanje sa zimskim uslovima. Portal za poređenje cena Jeftinije.hr objavio je podatke što su to građani srednje i istočne Evrope ovih dana pretraživali.

U Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj građani su imali slične potrebe. Na platformama Heureka grupe, kojoj pripada i portal Jeftinije.hr, porasla je potražnja za zimskim gumama, automobilskim akumulatorima i lancima za sneg, ali i opremom za zimske sportove.
U Srbiji je zabeležen porast potražnje za zimskim gumama od 190%, a za svoja putovanja Srbi su tražili i putne kofere. Zanimljivo, u nedelji s temperaturnim minusima tražili su se i uređaji za hlađenje, tačnije frižideri sa zamrzivačem. Češki, slovački i mađarski potrošači imali su malo drugačije preferencije protekle nedelje. Među najtraženijim kategorijama na platformama Heureka grupe na tim su se tržištima našli automobilski akumulatori, lanci za sneg i oprema za zimske sportove.

I među hrvatskim i slovenačkim potrošačima najviše su se pretraživale zimske gume, kao i oprema za skijanje. Potražnja za zimskim gumama u Hrvatskoj je porasla za 106% u odnosu na nedelju ranije, a za pancericama za 69%. Hrvati su pojačano proučavali i gume za celu godinu, dok su Slovenci najviše tragali za skijama za kojima je potražnja skočila 201%, pancericama i, naravno, zimskim gumama.
Mađari su se najviše pomamili za opremom za grejanje – potražnja za klima uređajima porasla je 76%, za radijatorima 67%, a za bojlerima 42%. Za bojlerima su pojačano tragali i u Slovačkoj gde su, kao i u Češkoj, na prvom mestu najtraženijih ipak bili automobilski akumulatori. Slovaci su najveći interes iskazali još za naočarama za skijanje, dok su se Česi usmerili na kacige za snoubord i lance za sneg.


Glas javnosti/ Idealno.rs. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR