Glas Javnosti

POLETEO ZA 60. ROĐENDAN: Reno obeležio jubilej čuvene četvorke NESVAKIDAŠNJOM VERZIJOM (FOTO)

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Na iznenađenje svih, kompanija Reno proslavila je 60. rođendan popularnog modela "reno 4" konstruisanjem njegove leteće verzije.

Reno se udružio sa dizajnerskom firmom Arsenal kako bi konstruisao leteću verziju popularnog modela koji sada nosi ime "Er 4".

Ovaj kvadrokopter je simbol nezavisnosti i slobode, nastao iz spoznaje da se saobraćaj usložnjava, a da je nebo iznad nas jedini izlaz, rekli su iz kompanije, a preneo RTS.

Youtube/Printscreen

Ovaj leteći automobil je zadržao isti dizajn, a u potpunosti je sačinjen od karbonskih vlakana. Pokreće ga baterija od 22.000 mAh koja napaja četiri propelera koji stvaraju ukupno 380 kilograma potiska.

Maksimalna brzina poletanja iznosi 14 metara u sekundi, najveća brzina leta je 26 metara u sekundi, dok je brzina sletanja 3 metra u sekundi. Letelica može da dostigne visinu od 700 metara, dok je maksimalni ugao 70 stepeni.

Iz kompanije poručuju da će uskoro biti konstruisana i kopnena verzija "renoa 4L" kao električni automobil.

Youtube/Printscreen

Inače, "reno 4L" je bio jedan od najuspešnijih proizvoda kompanije „Reno“ sa preko osam miliona primeraka proizvedenih od 1961. do 1992. godine, uključujući i onaj koji je urađen za papu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS

POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Radomir Stojković u 02.12.2021   00:51:30 h
     0 

Nije to ništa otkada je Željko Mitrović to izmislio.Proka pronalazač.
AKTUELNE VESTI S MREŽA


HOROSKOP