Glas Javnosti

OVAJ AUTOMOBIL PROGLAŠEN JE NAJLEPŠIM ZA 2024. GODINU: Održana dodela magrada za vozila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku, održana je svečana ceremonija dodele prestižnih nagrada "The Road to World Car 2024" i "World Car Finals Powered by Brembo"

Jedna od nagrada koja je izazvala posebnu pažnju bila je ona za najlepši automobil 2024. godine.


Ponosni dobitnik ovog priznanja je Toyota Prius.

Jasuši Ueda, glavni inženjer za Prius, izjavio je: "Odlučili smo se vratiti korenima kako bismo ponovno zamislili Prius, razmišljajući o tome da li želimo samo stvoriti proizvod namenjen taksi uslugama ili nešto što će zaista osvojiti srca ljudi. Na kraju smo se odlučili stvoriti automobil koji će ljudi voleti ne samo zbog njegovih objektivnih kvaliteta, već i zbog emocionalnog iskustva koje pruža vožnja u njemu."


Žiri, sastavljen od 100 uglednih međunarodnih automobilskih novinara iz 29 zemalja, tajnim glasanjem odabrao je pobednike na osnovu svoje procene svakog vozila.


Sva vozila koja su ispunila uslove za ostale kategorije nagrada "World Car" automatski su se kvalificirala za nagradu za najlepši automobil 2024. godine. Ove godine je bilo ukupno sedamdeset vozila u konkurenciji.

Odbor za dizajn, sastavljen od šest visoko cenjenih svetskih stručnjaka za dizajn, prvo je pregledao svakog kandidata, a zatim napravio uži izbor preporuka za konačno glasanje žirija.


Finalisti takmičenja za najlepši automobil u 2024. godini bili su Ford Bronco, Ferrari Purosangue i Toyota Prius. Na kraju je trijumfovao poslednje navedeni.


Glas javnosti/D03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR