Glas Javnosti

Omiljeni četvorotočkaš odlazi u istoriju! Najveća farbrika automobila na SVETU prestaje da proizvodi čuveni model! (FOTO)

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Nemačka kompanija „Folksvagen“, najveći proizvođač automobila na svetu, prekinula je proizvodnju „pasata limuzine“ za evropsko tržište.

Razlozi za ovu odluku su veća prodaja „pasat karavana“ i postojanje slično pozicioniranog „arteona“, ali i aktuelna kriza koja naglo menja strategije mnogih auto-kompanija, piše „Autokar“.


Vesti o tome da će kompanija ukinuti „pasat limuzinu“ u Evropi se pojavljuju od 2020. godine. Očekivalo se, međutim, da će se to desiti 2023. Slična je situacija i u Americi, gde tamošnji „2022 pasat El-E“ označava kraj proizvodnje u toj državi.
Model devete generacije „pasata“ za 2023. godinu će biti napravljen na bazi unapređene Em-Ku-Be (MQV) platforme. Sa ovim najnovijim razvojem, deveta generacija će biti dostupna isključivo kao karavanski model kada stigne u Evropu.


Treba podsetiti, da je „pasat“ bio dostupan kao limuzina i karavan od 1973. godine kada je lansiran originalni model. Nagađa se da će odlazak „pasata“ pripremiti put budućem modelu „aero Be“.

Taj potpuno električni model je trenutno u razvoju, a inspirisan je dizajnom ID Space Vision koncepta iz 2019. Očekuje se da će „aero Be“ stići i kao limuzina i kao karavan, piše Blic biznis. „Aero Be“ je navodno samo radni naziv modela. Njegova premijera se očekuje krajem ove ili početkom sledeće godine.

BONUS VIDEO:POZNATI ASTROLOG OTKRIVA: NEPOZNATA ŽENA ME JE NATERALA DA SE BAVIM ASTROLOGIJOM

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR