Glas Javnosti

Novi Lexus GX 2024 (VIDEO)

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Lexus je i zvanično promovisao novu, treću generaciju GX-a, modelske godine 2024.

Aktuelni GX je do sada prošao kroz dva fejslifta i nekoliko manjih doterivanja, pa je i bilo vreme za potpuno novi model.

U vezi izgleda, između ostalog treba pomenuti prednje LED farove koji su elegantniji i pojednostavljeni u poređenju sa prethodnim dizajnom, a okružuju crnu masku koja odbacuje tradicionalne hromirane akcente.

Zadnji deo ima segment LED trake pune širine postavljen visoko na vratima prtljažnika. Ovu LED traku prati i crni ukrasni komad sa Lexus natpisom.

Novi GX po najavama zadržava svoje terenske sposobnosti, istovremeno donoseći poboljšanja u performansama na putu i ​​udobnosti u vožnji.  

2024 Lexus GX je 70 mm duži i 95 mm širi od starog modela, dok je međuosovinsko rastojanje produženo za 60 mm. Dužina sada iznosi 5005 mm, širina 2117 mm i visina 1915 mm.

U ponudi će biti šest paketa opreme: Premium, Premium+, Luxury, Luxury+, Overtrail i Overtrail+.

Vozilo ima 33-inčne gume za sve terene na 18-inčnim točkovima kao standard.

Overtrail verzije takođe dobijaju elektronsko zaključavanje zadnjeg diferencijala i Toyotin elektronsko-kinetički dinamički sistem vešanja (E-KDSS). Tu je i paket off-road tehnologije kao standard, uključujući Multi-Terrain Select (MTS), Crawl Control, Downhill Assist Control (DAC) i 3D Multi-Terrain Monitor.

Overtrail+ modeli dobijaju i prednja sedišta dizajnirana za „optimalni terenski komfor“ i sa funkcijom masaže.

Novi GX odlikuje najnoviji pristup brenda dizajnu enterijera u koji može da se smesti do sedam putnika. Tu su veliki ekran od 14 inča, bežični Apple Carplay i Android Auto, a još uvek postoje fizičke kontrole za kontrolu klime i audio.

Za početak je najavljen samo 3,4 litarski twin-turbo V6 benzinski motor sa 260 kW/354 KS i 650 Nm obrtnog momenta, uz 10-stepeni automatik, 4x4 pogon i Torsen centralni diferencijal sa ograničenim proklizavanjem.

Proizvodnja će se odvijati u fabrici Tahara u Japanu, a cene će biti objavljene bliže tržišnom lansiranju.

Glas javnosti/ A05S 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR