Glas Javnosti

NOVA POMOĆ Evo koliko Vlada poklanja vlasnicima novih vozila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Električni automobili i oni na hibridni pogon svakako su budućnost, a Vlada Srbije spremila je nove subvencija za kupovinu novih automobila ove vrste.

Prema tek usvojenoj Uredbi o subvencionisanju kupovine novih vozila na električni i hibridni pogon, oni koji žele da kupe novi električni moped ili laki tricikl, moći će da podnesu zahtev za 250 evra državne pomoći. Istovremeno, subvencije za motocikle, teške tricikle, kao i lake i teške četvorocikle iznose 500 evra.

Za kupovinu novih putničkih i teretnih vozila na isključivo električni pogon država je opredelila subvencije od 5.000 evra, dok su za kupovinu hibridnih vozila subvencije nešto manje. Za plug-in hibride, one koji poseduju spoljni priključak za struju i čija emisija ugljen-dioksida ne prelazi 50 g/km, država dodeljuje subvencije od 3.500 evra, dok za obične hibride, koji ne poseduju priključak za struju i kod kojih je emisija ugljen-dioksida manja od 140 g/km, subvencije iznose 2.500 evra.

Pravo na državne podsticaje imaju preduzetnici, fizička i pravna lica, a zahtev za subvencionisanu kupovinu novog vozila u skladu sa novom uredbom podnosi se Ministarstvu zaštite životne sredine do 31. oktobra 2022. godine, piše Energetski portal. Sva sredstva biće isplaćena u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem dnevnom kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate kupoprodajne cene, stoji u uredbi.

BONUS VIDEO Neverovatna životna ispovest čuvenog astrologa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Straza u 12.01.2022 16:37:54 h
     0 

SRAM vas bilo, mazete guske puterom, a gde je sirotinja, zasto ne subvencionitese ljude Koji voze juga da kupe nesto bolje