Glas Javnosti

Nisan želi da proda dodatnih milion vozila do 2027. i predstavi 30 novih modela

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Kompanija želi i da smanji troškove proizvodnje električnih vozila za 30 odsto

Japanski proizvođač automobila Nisan motors objavio je danas da želi da do 2027. godine proda dodatnih milion vozila i predstavi 30 novih modela automobila, od kojih će 16 biti električna vozila (EV).

Kako prenosi Blumberg, cilj Nisana je da u naredne tri godine postigne operativnu profitnu maržu od najmanje šest odsto. 

Pored toga, Nisan želi da do 2030. godine smanji troškove proizvodnje električnih vozila za 30 odsto, kako bi cena EV mogla da konkuriše ceni automobila koji imaju motor sa unutrašnjim sagorevanjem.


"Ne možemo da budemo uspešni ako nastavimo da radimo na isti način", izjavio je glavni izvršni direktor Nisana Makoto Učida na konferenciji za novinare u razvojnom centru kompanije blizu Jokohame. 

Nisan je prošlog meseca snizio godišnji cilj prodaje sa 3,7 miliona na 3,55 miliona vozila, za fiskalnu godinu koja se završava krajem marta.

Japanska kompanija je zabeležila nagli pad prodaje svojih vozila u Kini, koji je obrazložila snažnom konkurencijom i privremenim poremećajima u logistici.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR