Glas Javnosti

NIJE LAKO BITI VOZAČ TOKOM ZIME: Jednostavni trikovi za održavanje automobila tokom zime

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Standardni problemi sa kojima se vozači suočavaju tokom zime mogu postati stvar prošlosti. Vozačima nije lako tokom zime, pogotovo ako nemaju garažu u kojoj bi parkirali automobil, pa mora da bude izložen snegu i lošem vremenu.

Zamena guma, čišćenje snega i leda koji se svakog jutra nakupio na automobilu, brisanje zamagljenih stakala samo su neke od stvari koje se svima dešavaju tokom zime i koje svakodnevno oduzimaju dosta vremena.

Otkrivamo sedam jednostavnih trikova koji će vam pomoći da održavate svoj automobil tokom najhladnijih dana i uštedite mnogo vremena.


Zamrznuti prozori 

Pomešajte sirće i vodu u razmeri 3:1 i poprskajte ovom tečnošću zaleđene prozore kako biste im pomogli da se brže tope.

Pored toga, možete pokušati da napravite sledeću mešavinu: pomešajte 600 mililitara medicinskog alkohola sa 200 mililitara vode i malo deterdženta za pranje sudova. Kada prskate prozore, led će se vrlo brzo otopiti.

Zaleđena brava

Jedan od najlakših načina za odmrzavanje zamrznute brave je upotreba sredstva za dezinfekciju ruku.

Alkohol u njemu će ukloniti led i moći ćete da otključate automobil. Samo stavite nekoliko kapi na ključ ili bravu i videćete koliko brzo funkcioniše.

Osim toga, možete isprobati i dobar stari trik: zagrejte ključ upaljačem i stavite ga u bravu.

Zamrznuta vrata

Dešava se da se vrata zalepe za automobil zbog leda koji se stvorio. Sve što vam je potrebno je glicerinsko ulje koje možete poprskati po gumi na vratima ili ga istrljati krpom da sprečite stvaranje leda.

Zamagljeni prozori

Kada vam se prozori zamagle, najlakše ih je prebrisati sunđerom i krpom za stakla. Da biste sprečili zamagljivanje, napunite staru čarapu ili krpu posipom (peskom ) za mačke i stavite je ispod sedišta. To će apsorbovati vlagu i sprečiti zamagljivanje.


Zaleđena ogledala

Da biste sprečili stvaranje leda na ogledalima, možete ih preko noći prekriti plastičnim kesama koje ćete pričvrstiti gumicama. Ujutru neće biti leda i odmah ste spremni za polazak.

Zamrznuta ili zamagljena svetla

Da biste to sprečili, prvo dobro obrišite svetla i ostavite ih da se osuše. Zatim nanesite tanak sloj voska na njih. Ovo će sprečiti da se sneg i vlaga nagomilaju na njima u narednih nekoliko nedelja.

Zaglavljeni ste u snegu

Osim ako niste u snegu do prozora, lako je izaći iz njega bez ičije pomoći. Uvek nosite so za posipanje koja se koristi zimi za puteve sa sobom, ili posip za mačke. Ako vam se automobil zaglavi u snegu ili ledu, stavite pesak ili so oko guma i moći ćete da krenete dalje.Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR