Glas Javnosti

NEVEROVATNO: Dug red za novi Mustang od 325.000 dolara, neki kupci će se dobro načekati

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Čini se da će uspešni podnosioci prijava u SAD dobiti modele iz 2025. i 2026. godine, ali u Evropi je sumorna slika kad je reč o isporuci.

Kako piše list TopGear, zatvorene su porudžbine, a reč je o trkačkom automobilu klase IMSA GTD, koji odgovara FIA GT3 specifikaciji. Ovaj Mustang, iako je trkački auto, igrom slučaja sme da se vozi i po putu.

Opremljen elementima aktivne aerodinamike, ovaj automobil pokreće motor koji sada isporučuje više od 800 KS. Suprotno najavama, 5,2-litarski V8 motor nije postavljen u sredinu, već je ostavljen ispred vozača. Najjači Mustang u istoriji dobija i izduvni sistem od titanijuma, a crveno područje je tek na 7500 obrtaja u minuti.


Kako prenosi TopGear, iz Forda su im rekli da će GTD biti proizveden u ograničenom broju, mada se ne zna tačno u kom, ali se procenjuje da varira između jedne i dve hiljade automobila.

"Više od 20% prometa na internet-stranici za prijave za Mustang GTD dolazi iz zajednice motosporta. Među pojedinačnim podnosiocima prijava, jedan od četiri su vlasnici Mustanga", saopštio je Ford.

Čini se da će uspešni podnosioci prijava u SAD dobiti modele iz 2025. i 2026. godine, dok će evropski kupci verovatno morati dugo da čekaju na svoj GTD.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR