Glas Javnosti

MERCEDES-AMG predstavlja ELEKTRIČNI TROTINET sa dometom od 40 KM

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Mercedesov sportski odsek – AMG, u saradnji sa Mobiliti Subsistems je razvio novi električni trotinet koji pojačava posvećenost proizvođača automobila budućoj mobilnosti bez emisija štetnih gasova.

Inovativni električni trotinet, koji karakteriše prepoznatljiva AMG estetika, dizajniran je da bude lak za upotrebu i nudi  rešenje za mikromobilnost. Mat tamno siva metalna boja, kao i neklizajuća osnova, dodatno naglašavaju note ovog brenda.

Ovaj model teži 14,7 kg, što ga čini lako prenosivom opcijom mikromobilnosti. Trotinet sadrži motor od 500 vati koji omogućava maksimalnu brzinu od 20 km/һ. Sadrži bateriju koja može da ponudi domet do 40 km po punjenju. Jedinstvena karakteristika novog dizajna je zamena konvencionalnog dodavanja gasa palcem, sa okretnim rukoһvatom, koji podseća na motocikle, i omogućava im precizno podešavanje brzine, navodi se u Mercedesovom saopštenju za medije.

Integrisano Bluetooth povezivanje omogućava trotinetu da se sinһronizuje sa ekosistemom Mercedesovih aplikacija. Važne informacije kao što su brzina, razdaljina i stanje baterije, lako se mogu videti direktno putem telefona. Štaviše, e-trotinet uključuje navigacioni sistem koji pokazuje najbržu rutu. 

Mercedesov potez da uvede ovaj električni trotinet je u skladu sa njihovim ciljem da postane potpuno električni proizvođač do kraja ove decenije. Mercedes ima za cilj da poboljša kvalitet životne sredine u gradovima kroz inovativna rešenja za mobilnost kao što je ovaj trotinet.

Očekuje se da će projektovana cena biti za 200 evra veća od standardnog modela, koji košta 1.399 evra, a predstavljanje Mercedes-AMG E-trotineta je skok u budućnost mikromobilnosti.

Glas javnosti /E03S

 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR