Glas Javnosti

KAKO DA RASHLADITE AUTO KOJI SE GREJAO NA SUNCU : Trik koji rashladi auto za 10 sekundi

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Kada Sunce postane jako, a vi automobil parkirate tako da ga ono direktno obasjava, temperatura u kabini postaje nepodnošljiva.

Čak se često dešava da u njega ne može ni da se uđe dok se barem malo ne rashladi. Bez obzira da li vaš automobil ima klimu, ona svakako neće odmah početi da hladi, pritom nije je dobro ni uključivati dok vozilo ne postigne radnu temperaturu.

Visoke temperature opasne su i po zdravlje, zato je ovaj trik zlata vredan.

Oni koji su ga isprobali kažu da spušta temperaturu u vozilu za čak desetak stepeni.

Sve što treba da uradite je sledeće:

1. Spustite prozor na suvozačevoj strani vozila i zatvoriti vrata. Vozačeva vrata treba otvarati i zatvarati (pogledajte kako u videu).

2.Na sedišta, posebno ako su kožna, staviti pamučnu krpu (staru majicu, čaršav…), biće vam lakše da sednete na njih jer neće biti toliko vruće.

3. Ako ste ikada stavili ruke na vreo volan i shvatili koliko je neprijatno za vožnju, onda će vam ovaj savet mnogo značiti. Kod parkiranja je dobro volan zaokrenuti u stranu, tako će, kad se vratite i stavite ga u početni položaj, najvažniji deo (gdje su vam dlanovi) biti hladniji. Ne bi bilo loše da pre izlaska iz automobila na menjač stavite nekakvu navlaku, može i stara čarapa, pa on neće biti toliko vruć kad ponovo sednete za volan.

Glas javnosti/D03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR