Glas Javnosti

Kada se umetnost i brzina spoje: Troilova vizija na Lamborghini i Ducati modelima

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Saradnja između Automobili Lamborghini i Ducati sa umetnikom Paolom Troilom rezultirala je stvaranjem dva jedinstvena umetnička dela na dva poznata modela ovih brendova, Lamborghini Huracan EVO i Ducati Streetfighter V4 Lamborghini. Projekat, nazvan "Art of Creating Myths", predstavljen je u Galleria Cavour u Bolonji, u okviru događaja Arte Fiera Bologna, simbolizujući jedinstvenu vezu između sveta umetnosti i automobilske industrije. Paolo Troilo, poznat po svojoj jedinstvenoj tehnici slikanja prstima, kreirao je "Minotauro" na Lamborghini Huracan EVO i "Centauro" na Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, koristeći hiperrealistički pristup koji spaja mitologiju i realnost, ističući snagu i emocije koje ove mašine izazivaju.

Foto: instagram

Ovi umetnički radovi ne samo da predstavljaju spoj umetnosti i inženjeringa, već i simbolizuju mitološke figure – Minotaura i Kentaura, odražavajući snagu, brzinu i slobodu koju ove mašine donose svojim korisnicima. Osim što odražavaju Troilovu fascinaciju mitologijom, oni takođe ističu duboku povezanost i međusobno poštovanje između Lamborghini i Ducati brendova, dva giganta iz Motor Valley regije u Italiji, poznate po svojoj bogatoj istoriji i inovacijama u automobilskoj industriji.


Ova saradnja, koja je deo šireg angažmana Ducati i Lamborghini u svetu savremene umetnosti, takođe uključuje Ducatijevu podršku "Percorso", stazi koja povezuje galerije kroz zajedničku temu crtanja, i uspostavljanje "Officina Arte Ducati Award" nagrade za najzaslužnije delo u okviru "Percorso". Ovim projektom, Lamborghini i Ducati ne samo da su proširili granice onoga što se smatra umetnošću, već su i pružili jedinstvenu priliku ljubiteljima umetnosti i automobila da dožive sinergiju dva sveta koja nikada nisu bila bliža.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR