Glas Javnosti

IZ MUP-a PORUČUJU: Zbog ovoga ne mogu da vas vrate sa tehničkog pregleda!

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Nebojša Arsov, načelnik Uprave saobraćajne policije u sedištu Ministarstva, oglasio se nakon priča šta je potrebno i zbog čega vraćaju građane sa tehničkog pregleda.

- Od 6. jula ove godine Pravilnik o tehničkom pregledu vozila primenjuje u punom obimu i manja mehanička oštećenja vozila, koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim - rekao je Nebojša Arsov.

- Ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično, prema instrukciji koja su privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila dobila od Ministarstva, nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno. S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kod kontrolora tehničkog pregleda - poručio je načelnik Arsov.

Arsov je ukazao i na to da ukoliko su na vozilu neispravni uređaji i oprema, vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno "vlasniku se daje rok da neispravnost otkloni".

- U Srbiji postoji više od 1.200 pravnih lica koja su ovlašćena za vršenje tehničkih pregleda vozila. Imajući u vidu broj registrovanih vozila u Srbiji, odnosno činjenicu da se na jednoj liniji tehničkog pregleda u toku dana može izvršiti tehnički pregled više od 10 vozila, ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu - zaključio je načelnik Uprave saobraćajne policije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR