Glas Javnosti

INSPIRISANO AUTOMOBILIMA: Bugatti predstavio penušavo vino EB.03

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Bugatti nije specijalizovan samo za ekskluzivne automobile, već i za druge proizvode namenjene kupcima sa najdubljim džepom. Najnoviju saradnju sa vinarijom Champagne Carbon krunisao je proizvodom pod nazivom EB.03 Edition. Ovo je treći put da su se udružili sa vinarijom kako bi obeležili različite prekretnice u njihovoj istoriji.

Tamnoplava flaša EB.01 Edition penušavog vina obeležila je Bugattijevu 110. godišnjicu. EB.02 Edition je inspirisano Chiron Super Sport 300+ modelom kroz crnu i narandžastu bocu, a sada je EB.03 Edition sa svetlo plavim karbonskim tkanjem inspirisano trkačkim automobilom Bolide.
Pored karbonskih vlakana, boca sadrži prednja svetla u obliku slova X, kao i Bolide. Dizajn zaokružuje crna baza od ugljeničnih vlakana ukrašena srebrnom završnom obradom, a tu je i crna pločica šampanjca sa Bugatti logom na njoj, takođe ukrašena srebrom, prenosi portal Ekapija.

Unutar boce nalazi se Blanc de Blancs berba iz 2013. za koju se kaže da je "rezultat hladne i vlažne zime 2013. godine, praćene prohladnim prolećem i kasnom berbom grožđa". Što se tiče toga kako to utiče na njegov ukus, opisuju ga kao "intenzivno i sveže vino, sa dobrom kiselošću i odličnim potencijalom za odležavanje".
Idući dalje u detalje, Aleksandar Mea, izvršni direktor Champagne Carbon kompanije, rekao je:
- Ova berba iz 2013. sa sobom donosi početne mirise citrusa, praćene aromom prolećnog cveća. Zatim sve jači intenzitet ka žutim citrusima, prepečenim notama i aromatičnim biljem. Na nepcu pruža početni intenzitet, praćen kremastijom, baršunastom teksturom. Završetak otkriva nagoveštaje kiselosti. ƎB.03 će poboljšati delikatan recept kao što je ceviče od školjke, sašimi sa crvenom tunom ili file Saint-Pierre sa agrumima.
Što se tiče celokupnog projekta, Wiebke Ståhl, generalni direktor Bugatti Internationala, izneo je svoja razmišljanja:

- Bugatti Bolide je jedna od najposebnijih kreacija koju su ikada zamislili naši dizajneri i inženjeri u Molshajmu, donoseći nove nivoe inovacija i performansi u svet proizvodnje automobila. Kao i svaki Bugatti, on je neuporediv, a mi smo izazvali naše partnere u Champagne Carbon da stvore nešto jednako jedinstveno u proslavi. Ono što su isporučili je savršeno uparivanje za Bolide, lepa, retka i sa oštrim intenzitetom.
Nema reči o cenama ili dostupnosti Champagne Carbon EB.03 Edition, ali znajući Bugatti, mogli bismo zamisliti da neće biti ni jeftin niti će ga biti u izobilju.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR