Glas Javnosti

IDE KAO ALVA: Za pola sata prodato prvih 1.000 primeraka OVOG automobila

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Novi kupci se sada moraju prijaviti na listu čekanja

Toyota Land Cruiser za 2024. već se pokazala kao hit u Evropi jer je bilo potrebno samo 30 minuta da se prva serija od 1.000 primeraka rasproda u Nemačkoj.


Zainteresovanim nemačkim kupcima prvi pogled na Land Cruiser nove generacije omogućen je u septembru. Knjiga narudžbina je otvorena u 8 sati ujutro 21. decembra, da bi se zatvorila samo 30 minuta kasnije, pošto je početna serija već bila rezervisana. Novi kupci se sada moraju prijaviti na listu čekanja.


U Nemačkoj su dostupne tri verzije novog modela: Executive, Tec i First Edition. Kompanija nije precizirala koliko će vozila od svake verzije biti u početnoj seriji od 1.000 automobila, ali je ranije potvrdila da će u celoj Evropi Land Cruiser First Edition biti ograničen na 3.000 jedinica.


Isporuke nemačkim kupcima neće početi pre trećeg kvartala 2024. Novi Land Cruiser u Evropi je dostupan sa 2.8-litarskom turbo-dizelskom jedinicom. Motor proizvodi maksimalnih 204 KS (150 kW) i uparen je s novim osmostepenim automatskim menjačem "Direct Shift", što mu daje moć da povuče teret do 3.500 kg.


Početkom 2025. godine biće dostupan elektrifikovani pogon koji objedinjuje moćan i efikasan dizel-motor sa 48-voltnom tehnologijom "lakog" hibrida.

Glas javnosti/B01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR