Glas Javnosti

Ford najavio nove otkaze u Španiji

Auto-moto
Autor: Glas javnosti

Ford sada u fabrici sastavlja samo svoj kompaktni sportski terenac Kuga

Ford je izjavio da planira da smanji do 1.600 radnih mesta u fabrici u Valensiji nakon što je prošle godine najavio smanjenje od 1.100 radnika.

Firma, koja zapošljava oko 4.700 radnika u fabrici u Španiji, poručila je sindikatima da planira trajno da ukine 600 radnih mesta, dok je otvorena za pregovore o mogućem ponovnom zapošljavanju ostalih hiljadu kasnije, budući da planira da poveća proizvodnju u fabrici od 2027. godine, rekao jeportparol Forda u Španiji.

Ford je prošlog meseca najavio da će započeti proizvodnju novog hibridnog putničkog automobila u fabrici smeštenoj u Almusafesu, u regiji Valenvsija, od 2027. godine za evropsko tržište i drugde.

300.000 novih automobila godišnje

Navode da imaju za cilj da proizvedu 300.000 jedinica novog automobila godišnje, saopštilo je Ministarstvo industrije te zemlje u to vreme.

Ford sada u fabrici sastavlja samo svoj kompaktni sportski terenac Kuga nakon što je poslednjih godina ukinuo druge modele.

Ovo je drugi plan smanjenja radnih mesta koji je Ford najavio u dve godine nakon što je firma objavila prethodni krug smanjenja radnih mjsta u fabrici 2023. godine.

Glas javnosti /U01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR