Glas Javnosti

Европа цифру од милион електричних возила достигла годину дана после Кине

Auto-moto
Autor: Глас јавности / Новости / од 31.08.2018.

У Европи је број електричних аутомобила достигао бројку од милион јединица у првој половини текуће године, подстакнут растом продаје од преко 40 одсто.

У Европи је број електричних аутомобила достигао бројку од милион јединица у првој половини текуће године, подстакнут растом продаје од преко 40 одсто, показали су подаци "EV Volumes", базе података о продаји електричних возила.

 
У периоду јануар-јун, продато је око 195.000 плаг-ин електричних возила широм ЕУ, Исланда, Лихтенштајна, Норвешке и Швајцарске, што је за 42 одсто више у односу на исти период прошле године

Европа је цифру од милион електричних возила достигла годину дана после Кине која има и знатно веће аутомобилско тржиште, али пре САД, које би ову цифру требало да достигну касније ове године услед појачане тражње за најновијим моделом компаније "Тесла".

Са убрзањем продаје, очекује се да ће на крају године у Европи бити 1,35 милиона електричних аутомобила, према аналитичарима "EV Volumes".

Норвешка је наставила да предњачи са 36.500 продатих електричних возила и учешћем од 37 одсто у регистрацији нових возила, али би убрзан раст у Немачкој могао да доведе до тога да највеће европско тржиште аутомобила до краја године претекне Норвешку по укупном броју продатих возила.

Глас јавности / Новости / од 31.08.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR