Glas Javnosti

Данас отворена кружна ауто трка “Награда Београда – Ушће 2018”

Auto-moto
Autor: Глас јавности / Данас / од 05.09.2018.

Свечаним отварањем у 12 часова, данас је на Ушћу у Београду почела кружна ауто трка “Награда Београда – Ушће 2018”.

Трку је организовао Спортски ауто и картинг савез Србије (САКСС), Ауто-мото савез Србије (АМСС) и Спортски ауто-мото савез Београда, уз подршку Скупштине града Београда, Министарства омладине и спорта, Спортског савеза Србије и АМС Осигурања. На стази дугачкој 2.325 метара наступа више од 100 возача, који су након тренинга у суботу, данас отпочели борбу за пехаре.

Приликом отварања, публици и присутним такмичарима, обратили су се помоћник градоначелника града Београда Андреја Младеновић, председник САКСС Станиша Лазарац, председник Спортског ауто-мото савеза Београда и генерални секретар АМСС Предраг Ђурђев, легенде српског аутомобилизма Милован Микица Веснић и Миодраг Мика Ђелмаш и српски шампион и највећи промотер ауто спорта Душан Борковић.

Помоћник градоначелника града Београда Андреја Младеновић поздравио је присутне и истакао да Београд има велику традицију ауто трка. Надам се да ћемо ту традицију успешно наставити и наредних година и да управо ова манифестација говори о томе да ауто спорт има будућност у нашој земљи. Драго ми је што има пуно младих људи који се интересују за овај спорт и град Београд ће наставити да подржава АМСС и друга два савеза који су организатори ове трке, рекао је Младеновић.

АМСС и САКСС ће и у наредном периоду наставити да улажу напоре како би ауто спорт у Србији напредовао и достигао још већу популарност. Овом приликом се захваљујем свима који су помогли реализацију овог пројекта и уложили труд како би аутомобилизам као спорт постигао врхунске резултате, нагласио је председник САКСС Станиша Лазарац.

“ Добродошли на још једно велико такмичење и манифестацију, наш понос “Ушће 2018”. Ту су наша деца која у овом спорту чине будућност, а заједно ћемо се трудити да доведемо још много шампиона. Трудићемо се да оваква стаза са високим стандардом и новим асфалтом, захваљујући људима из града и комуналним службама, дочека и нове генерације у још бољем и сигурнијем духу“, рекао је председник Спортског ауто-мото савеза Београда и генерални секретар АМСС Предраг Ђурђев.

Присутне такмичаре и бројну публику поздравили су легенде српског аутомобилизма Милован Микица Веснић и Миодраг Мика Ђелмаш, као и српски шампион Душан Борковић пожелевши свим такмичарима срећу, успех и фер спортско такмичење, а најбољима добар пласман.

Шкрипа гума, турирање мотора и „луде“ вожње и ове године обележиће легендарну трку на Ушћу. Готово у свим класама у борби за коначни тријумф до сада су резултати били неизвесни, нарочито у класама “Југо”, познате као “Мали Н” и “Хибрид”, па се и овога пута очекује узбудљива такмичарска атмосфера.

“Награда Београда – Ушће 2018” бодује се за ФИА Централно-Европску Зону (ЦЕЗ), Национални шампионат Србије, отворено Првенство Србије и Шампионат Босне и Херцеговине.

Глас јавности / Данас / од 05.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR